Каква е разликата между PVC и алуминиева дограма?

Прозорците винаги са ни очаровали по много начини – изглед, слънчева светлина сутрин, прохладен бриз в стаята.. Те са малък изход за бягство към природата в забързания свят, в който живеем, и затова е важно да изберем правилните за дома си.  Прозорците от алуминиева или PVC дограма са двата най-често срещани вида на пазара. Благодарение на уникалните си характеристики, те ни осигуряват спокойствие по отношение на сигурността, здравината и издръжливостта.

PVC дограма или алуминиева дограма

 

PVC дограма
  • ЗДРАВИНА и ИЗДРЪЖЛИВОСТ

Алуминиевата дограма се счита за една от най-здравите на пазара и е устойчива на големи и резки температурни промени. От друга страна, PVC дограмата също е направена от издръжлив материал, който освен че предлага солидна здравина, е по-лек, лесен за монтаж, изключително дълготраен, с по-добра топлоизолация и по-ниско ниво на конденз.

  • ПОДДРЪЖКА

Алуминиевите прозорци са създадени чрез електролиза, която им помага да изглеждат привлекателни и без излишен прах и замърсявания. Те не се напукват и чупят лесно, но понякога, поради силни ветрове, обковът може да се разхлаби и затова е препоръчително да се извършва периодична проверка.

  • ЦЕНА

Алуминиевите прозорци обикновено са доста по-скъпи, отколкото PVC дограмата, заради метала, от който са изградени, което автоматично прави PVC прозорците по-рентабилни и достъпни. По-ниската цена обаче не е за сметка на качеството.

В богатото ни продуктово разнообразие ще откриете предложения за PVC и алуминиева дограма със съвършена изработка на конструкциите, дългосрочно и безпроблемно функциониране на прозорците, уникален дизайн, впечатляващата гама от цветове, 100% капацитет за поглъщане на светлина и още технически характеристики, които гарантират, че прозоречна система от ПРОБИЛД е идеалният избор за Вас и Вашия дом.