Перголите – перфектното решение за екстериора

Перголите са познати още от древността. В началото намират изцяло практическо приложение в лозарството. В днешно време техните функции са освен да предпазват от различни атмосферни влияния, и да внасят естетическа красота в екстериора. Те са най-стабилните видове тенти и притежават голяма товароносимост. Проектират се за големи пространства, както и за малки дворове, на които придават допълнителна индивидуалност и неподправен уют.

перголи

ПЕРГОЛИТЕ КАТО ЧАСТ ОТ ЛАНДШАФТНИЯ ДИЗАЙН

Важно е да бъдат съобразени със стила на сградата и използваните материали за нейното строителство. Цветовите комбинации също са от изключително значение, за да се постигне пълна архитектурна хармония. Благодарение на множеството си функции, те осигуряват перфектните условия за пълноценна почивка навън. Използвана като подвижен покрив, например, перголата е чудесно решение за тераси и веранди. Така през горещите дни предпазват от ярките слънчеви лъчи, а през по-студените – от сняг и дъжд, като запазват мебелите разположени под тях от избеляване или намокряне. Могат да бъдат изградени самостоятелно или монтирани като част от вече направени дървени или метални конструкции – хоризонтално или под наклон.

Едно от най-практичните решения са автоматизираните перголи, които позволяват да бъдат управлявани дистанционно. Към тях могат да бъдат добавени функции като осветление, звук, отоплителна система, остъкляване и различни сензори за атмосферни влияния. Те са умно екстериорно решение, което благодарение на разнообразието си от функции се превръща и в интериорно, обособявайки изцяло ново помещение за отдих.

ПРОБИЛД произвежда различни видове перголи, съобразени изцяло с индивидуалните изисквания на клиентите за размери и цвят. Носещата им част може да бъде от дървен или алуминиев материал, също според желанията на клиента. Влагаме само висококачествени материали в изработката и затова вярваме, че перголите са дългогодишна инвестиция, която се отплаща всеки ден. Потърсете ни за изготвянето на индивидуален проект. За нас личното отношение е от изключително голямо значение. Работим с прецизност към детайла в най-кратки срокове.