5 причини да сложите външни щори на прозорците си

Грижата за комфорта в дома е основен приоритет за всяко домакинство. Тук ще Ви посочим няколко преимущества на модерните външни щори за осигуряване на уютна атмосфера и по-добри условия за живот.

външни щори
На първо място външните щори са много ефективен метод, за да подобрите енергийната ефективност на всеки апартамент, къща или офисни пространства. Инвестицията в тях не е голяма в сравнение с другите опции. Те са прекрасен вариант да регулирате температурата в дома си, като запазите топлината през студените сезони и спестите от климатизация през лятото. Щорите осигуряват добра топлоизолация и не образуват термични мостове. Те са ефикасна спирачка пред външните шумове и лесен способ да регулирате притока на светлина през всеки сезон.

Външните щори позволяват гъвкавост – могат да бъдат монтирани независимо каква дограма сте избрали – алуминиева, дървената или PVC. Монтажът им е много лесен, дори след като вече сте обновили дограмата.

Външни щори – естетика и сигурност

Стилният облик на сграда с външни щори е гарантиран. Те са изчистени, чудесно се съчетават с модерна или класическа визия на сградата. Многообразието от цветове, в които се предлагат, е друго преимущество. Така няма нужда да правите компромис с вижданията си за екстериора и интериора.

Външните щори са Вашата допълнителна сигурност срещу взлом и кражби. Начинът, по който се монтират, осигурява допълнителна спирачка пред нежелани посетители, но и нежелани погледи. Ето защо са предпочитани от собствениците на офиси или вили. Вашата къща е защитена, докато отсъствате.

Значителен плюс на висококачествените външни щори е опцията за различно задвижване. Те се предлагат с ръчно задвижване, като тук отново имате избор – с мантинела или въже, а също и с автоматизирано управление. Ако предпочитате втория вариант, може да се възползвате от възможностите за задвижване чрез дистанционно управление или бутон, който стартира мотор.

Това е икономичен вариант, който Ви осигурява спокойствие, топлина през зимата и прохлада през лятото и удобството да избирате според предпочитанията си.